5 syytä palkata personal trainer

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nykyään tuntuu, että ihmisten on vaikea saada itsensä kuntoon. Moni haluaisi painaa vähemmän tai hankkia voimaa ja yleiskuntoa arkeen, mutta keinot tai oma jaksaminen ei riitä. Ehkä hektinen arki ja suorituskeskeinen yhteiskunta tekee omasta hyvinvoinnista huolehtimisen liian haastavaksi. Työ, koti, ja mahdollisesti vielä lapset harrastuksineen vievät kaiken ajan ja energian.

Tämä on ymmärrettävää, mutta juurikin kaiken kiireen keskellä olisi erityisen tärkeää muistaa pitää omasta hyvinvoinnista huolta. Kun mieli on ylikuormittunut ja keho heikossa kunnossa kaikki asiat päivittäisessä elämässä tuntuvat raskailta. Eivätkä pelkästään tunnu, vaan ne itse asiassa OVAT raskaampia.

Kun psyyke on väsynyt, pienetkin vastoinkäymiset saattavat tuntua ylitsepääsemättömiltä. Rapistuneen fyysisen kunnon kanssa pelkästään rappusten nousu viidenteen kerrokseen on raskas suoritus, joka vie tarpeettoman paljon energiaa. Absoluuttisesti saman verran kuormittava työpäivä kuormittaa enemmän, kun kunto on heikompi. Mieltä ja kehoa ei voi eristää toisistaan, jonka vuoksi koko kroppa tuntuu väsyneeltä henkisesti raskaan, mutta fyysisesti kevyen työpäivän jälkeen.

Monet ovatkin joutuneet vaaralliseen kierteeseen: ensin ei ole aikaa kuntoilla, seuraavaksi kunto laskee ja lopulta tästä seuraa tilanne, jossa ei enää jakseta työpäivän jälkeen lähteä kuntoilemaan.

Mikäli tästä kierteestä ei pääse omin avuin pois, kannattaa hankkia apua. Personal trainerit ovat kouluttautuneet auttamaan erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä saavuttamaan omat tavoitteensa. Heihin kannattaa olla yhteydessä, kun tuntuu, ettei omat voimavarat riitä katkaisemaan kierrettä.

5 syytä, miksi personal trainerin palkkaaminen on kannattavaa:

1) Motivointi
Personal trainer motivoi ja kannustaa sinua matkalla kohti tavoitettasi, myös niinä huonoina päivinä, kun ei jaksaisi lähteä liikkumaan. Hän auttaa myös laatimaan tavoitteita, mikäli sinulla ei niitä vielä ole.

2) Turvallisuus
Hän varmistaa, että harjoittelet turvallisesti ja teet liikeradat oikein ja hyvällä tekniikalla.

3) Tehokkuus
Hän ohjaa harjoitukset sopivan tehokkaiksi, jotta harjoitusvaste on optimaalinen sinun sen hetkiselle kunnolle. Usein yksin harjoitellessa ei treenata tarpeeksi tehokkaasti, vaan päästetään itsensä hieman liian helpolla. Hyvä personal trainer huomaa myös, jos olet liian kuormittunut (henkisesti tai fyysisesti) ja osaa muuttaa harjoitukset tilanteeseen sopiviksi.

4) Oppiminen
Elämä on jatkuvaa oppimista – personal trainerin tehtävä on myös opettaa osaamiaan asioita eteenpäin. Opit uusia liikkeitä ja harjoittelutapoja, sekä arvokkaita asioita ravitsemuksesta ja palautumisesta. Opit siis parantamaan omaa hyvinvointiasi!

5) Personal training ei ole kallista!
Luit aivan oikein. Pääkaupunkiseudulla hyvä personal trainer maksaa noin 70–120 €/tapaaminen. Usein isomman paketin ostaessasi saat alennusta kertahinnalle. Sanotaan vaikka että hankit paketin, jossa kertahinnaksi muodostuu 78 €. Tapaamisia on yksi tai kaksi viikossa. Tällöin kuukausittaiseksi hinnaksi muodostuu 312 €–624 €.

Mieti sitten hetki niitä ei niin välttämättömiä asioita, mihin sinulla voi mennä rahaa: vaatteet, ravintoloissa syöminen, alkoholi, tupakka, elektroniikka, viihde yms. Pelkästään päivittäiseen takeaway-kahviin saattaa upota jo yli 100 €/kk! Pystyisitkö säästämään joistakin näistä hetken aikaa ja sijoittamaan säästetyn rahan omaan hyvinvointiisi ? Pystyisitkö, jos oikeasti haluaisit? Panostamalla kehosi ja mielesi hyvinvointiin pystyt parantamaan elämänlaatuasi sekä saada parhaimmillaan lisää laadukkaita elinvuosia!

Ps. Mikäli et ole varma, onko joku personal trainer hyvä tai sopiva sinulle, kokeile ennen ostopäätöstä! Meilläkin pääsee tutustumistunnille 25 € hinnalla. Varaa se vaikka heti tästä

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ravinto
Aleksi

Ruoka, polttoaine vai nautintoaine?

Miten suhtaudut ruokaan? Ravitsetko sillä kehoasi vai onko se nautinto, elämys tai kenties lohtu? Lähdetään käsittelemään aihetta ensin kärjistäen kahdesta ääripäästä:  Ajattelutapa 1 Ruoka on

Read More »