Tällä tekniikalla onnistut missä vain

Facebook
Twitter
LinkedIn

Mitä tapahtuu kun käyt kerran kuntosalilla? Eipä juuri mitään. Miksi siis menisit uudestaan?

Huikean puhujan Simon Sinekin innoittamana ajattelin kirjoittaa tästä aiheesta. Moni asia toimii ainoastaan, kun sitä toistetaan riittävän usein ja riittävän kauan.

Kun käyt kuntosalilla toisen kerran, ei vieläkään tapahdu pahemmin mitään, ainakaan niin että sen ulkoisesti huomaisi. Toki terveyshyödyt alkavat kehossasi välittömästi. 1

Kun haluaa saada muutosta esimerkiksi kehonkoostumuksessa, lihaskunnossa tai vaikka hapenottokyvyssä, harjoituksia pitää toistaa riittävän usein ja riittävän kauan. Kuinka usein ja kuinka kauan, se riippuu niin monesta asiasta ettei yhtä vastausta pysty antamaan, se pitää tapauskohtaisesti selvittää itse. Jatkuvuus on avain onnistumiseen. Yksi kerta ei tee vielä juuri mitään, 11 kertaa saattaa tehdä jo jotain, 111 tekee aivan varmasti. Sama pätee muihinkin elämän osa-alueisiin. Jos haluat oppia uuden kielen, sitä pitää harjoitella säännöllisesti ja tarpeeksi pitkään. Jompikumpi ei riitä. Jos harjoittelet riittävän usein ja riittävän kauan, opit uuden kielen. Opit soittamaan pianoa, saat tehtyä spagaatin, laihdut, opit maalaamaan, pystyt juoksemaan maratonin, lähes mitä vain haluat (geneettisten ja fyysisten tekijöiden rajoissa).

Jokainen osaa harjoitella kohti edellämainittuja määränpäitä, silti vain osa onnistuu ja saavuttaa tuon määränpään. Osa epäonnistuu. Ne, ketkä tekevät ainoastaan yhden harjoituksen, eivät luultavasti onnistu. Myöskään ne, ketkä harjoittelevat säännöllisesti (riittävän usein), mutta eivät tarpeeksi kauan, eivät yleensä onnistu. Ne, ketkä jaksavat toistaa harjoituksia päivästä, viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen, onnistuvat. Niin “yksinkertaista” se on. Se, miten yksilö saa itsensä motivoitua tekemään jotain asiaa säännöllisesti ja riittävän pitkään, on sitten ihan toinen asia, siitä ehkä seuraavassa kirjoituksessa.

Eli, mikäli haluat onnistua asettamassasi tavoitteessa, tee harjoituksia riittävän usein ja riittävän kauan.

Loistavaa kevättä ja motivaatiota harjoitteluun, olipa tavoitteesi mikä tahansa 🙂

Lähteet:

  1. https://www.cdc.gov/physicalactivity/basics/pa-health/index.htm#brain-health
Facebook
Twitter
LinkedIn
Ravinto
Aleksi

Ruoka, polttoaine vai nautintoaine?

Miten suhtaudut ruokaan? Ravitsetko sillä kehoasi vai onko se nautinto, elämys tai kenties lohtu? Lähdetään käsittelemään aihetta ensin kärjistäen kahdesta ääripäästä:  Ajattelutapa 1 Ruoka on

Read More »
0
    Ostoskori
    Ostoskori on tyhjäPalaa kauppaan