Hieronta

Katso video

Hemmottelua arkeen, kehonhuoltoa treenin tueksi

​​Klassinen ja urheiluhieronta

Hieronta on yksi maailman vanhimmista manuaalisista hoitomuodoista. Hieronnan päätarkoituksena on helpottaa lihaskireyksiä, -kipuja, parantaa liikkuvuutta sekä lievittää stressiä. Hieronnassa käytetään lukuisia erilaisia otteita (esim. sively, hankaus, pusertelu) joiden käyttö valitaan kohteen ja tarpeen mukaisesti. Nimestään huolimatta klassinen hieronta ei tarkoita pelkästään sivelymäistä spa-käsittelyä vaan voi pitää sisällään myös ns. urheiluhieronnan otteita. Hieronnan voimakkuudesta keskustellaan aina asiakkaan kanssa ja hänen toiveet otetaan huomioon. Hieronnan ei ole tarkoitus tuottaa laajamittaista kipua, mutta huomioithan että paikallista arkuutta saattaa hieronnan aikana esiintyä.

Äitiyshieronta

Raskausajan hieronta
Hierontaan voi tulla missä vaiheessa raskautta tahansa. Raskauden ollessa pidemmällä, hieronta voidaan tehdä kylkimakuulla tai kohotetussa selinmakuussa tyynyä apuna käyttäen.
Raskauden myötä muuttuva kehon painopiste aiheuttaa usein lihasjännityksiä ja kiputiloja erityisesti lantion ja alaselän alueelle, sekä niska-hartiaseudulle. Se aiheuttaa jalkaterien ja käsivarsien turvotusta sekä rannekanavan oireita. Hieronnalla pystytään lievittämään näitä lihasjännitteitä ja -kipuja, sekä rentouttamaan kehoa ja mieltä.

Synnytyksen jälkeinen hieronta
Keho käy taas muutoksia läpi synnytyksen jälkeen. Kehon muutokset näkyvät ryhdissä ja keskivartalossassa kudosten ollessa kiristyneinä tai venyneinä. Kehossa voi olla arpia ja kiinnikkeitä sektiosta ja hormonaaliset muutokset voivat aiheuttaa ummetusta ja turvotusta. Lisäksi voi olla lantionpohjan toimintahäiriöitä. Hieronnalla pystytään tukemaan kehon omaa spontaania palautumista ja kuntoutusta.

Hieronta sisältää haastattelun, tutkimisen ja hoidon.

Purentalihashieronta

Purentaelimistön kipu ja toimintahäiriöt (TMD) TMD (temporomandibular disorders) on yleisnimitys purentalihasten, hampaiden, leukanivelten ja niitä ympäröivien kudosten kiputiloille, toimintahäiriöille ja sairauksille. TMD:n tavallisimpia oireita ovat leukanivelten tai puremalihasten kipu, leukanivelestä kuuluva lonksuminen tai naksuminen, leukojen väsyminen sekä jäykkyys, suun rajoittunut avautuminen ja rajoittuneet alaleuan liikkeet. Muita oireita ovat esim. päänsärky, kasvokipu ja korvakipu. Ongelman voi aiheuttaa rakenteelliset tekijät, traumaperäiset tekijät tai stressi- ja jännitysperäinen hampaiden yhteenpureminen sekä narskuttelu/yönarskuttelu. TMD-vaivat voidaan siis luokitella lihasperäisiin, nivelperäisiin ja näiden yhdistelmiin.

TMD purentalihaskäsittely lieventää ja rentouttaa lihasjännityksiä pään ja kasvojen sekä niska- ja hartiaseudun alueella. Hoidon aikana käsitellään puremalihaksia suun ulko- ja sisäpinnoilta, kasvojen ja pään alue, kaulan ja niska-hartiaseudun alue sekä tarvittaessa myös rintalihakset. Moni potilas kokee välitöntä apua purentalihashieronnasta, toisilla tilanteen paraneminen saattaa kestää muutaman päivän käsittelystä ja voi jopa tuntua hetken, että oire on pahentunut. Tämä kaikki on hyvin yksilöllistä ja on hyvä ottaa huomioon hoitoon saapuessa.

Ajan voit varata nettiajanvarauksen kautta, vastaanotosta tai puhelimitse numerosta 040 665 9876. Jos sinulla on kysyttävää ajanvaraukseen liittyen, olethan rohkeasti meihin yhteydessä joko puhelimitse, tai lähetä meille sähköpostia osoitteeseen [email protected].

Huomioithan, että ilmoittamaton tai myöhään ilmoitettu peruutus vaikuttaa työntekijöidemme toimeentuloon. Myöhäinen peruutus tai saapumatta jättäminen estää muita asiakkaita varaamasta kyseistä aikaa. 

Mikäli joudut peruuttamaan aikasi, teethän sen peruutusehtojen mukaisesti viimeistään 24 tuntia ennen varaustasi. Peruuttamattomista ajoista veloitetaan palvelun hinta ajankohtaisen hinnaston mukaan. Sairaustapauksissa hyvitämme veloitetun palvelun hinnan lääkärintodistusta vastaan.

Miten varaudun hierontaan?

Tule hyvissä ajoin paikalle. Ensimmäisellä kerralla saat täytettäväksi esitietolomakkeen jonka täyttöön kannattaa varata noin 5 minuuttia. Huoneessa tapahtuvaan alkuhaastatteluun sekä tutkimiseen on hyvä varata 5-15 minuuttia. Haastattelussa käydään läpi tämänhetkistä terveydentilaasi, sairaushistoriaasi sekä toiveitasi hieronnan osalta. Asiakkaansa itse saat päättää mitä alueita haluat hierojasi käsittelevän. Varaamasi aika sisältää siis alkuhaastattelun, tutkimisen, hieronnan sekä huoneessa tapahtuvan pukeutumisen ja uuden ajan varauksen. Maksamiseen käytetty aika ei kuulu varaamaasi aikaan ja se suoritetaan hierojan toimesta respassa.

Kun varaat ensimmäisen käyntisi vastaanotolle, olet velvollinen täyttämään esitietolomakkeen, jossa kysellään sinun perustietojasi sekä sairauksiasi. Esitietolomakkeen pohjalta hierojasi tekee haastattelun sekä hoitosuunnitelman käynnillesi. Ole huolellinen täyttäessäsi esitietolomaketta koska se tuo sinulle itsellesi turvan jos hieronnassa tapahtuu hoitovirhe. Mikäli olet täyttänyt esitietolomakkeen vajavaisesti ja et ole esimerkiksi merkinnyt kaikkia sairauksiasi (esimerkiksi osteoporoosi) ja hieronnasta aiheutuu esimerkiksi luunmurtumia, olet tapahtumasta tällöin itse vastuussa. Mikäli hieroja käyttää liikaa voimaa ja saat murtuman hieronnasta ja olet tuonut esitietolomakkeessa esille, että sairastat osteoporoosia niin tällöin vastuu on hierojalla. Koulutetulla hierojalla on aina voimassa lain vaatimat Potilasvahinkovakuutukset. 

Teemme lain vaatimat potilaskirjaukset sähköiseen potilastietojärjestelmään (Ajas), jonne yksilöimme asiakkaamme henkilötunnuksen perusteella. Työskentelemme terveyden- ja hyvinvoinnin ammattilaisina ja täten meitä koskee laki, joka velvoittaa meitä kirjaamaan henkilötunnukset asiakasjärjestelmäämme (Henkilötietolaissa (523/1999)). Sinulla on oikeus nähdä, saada kopio tai poistaa tekemämme potilaskirjaukset. Mikäli et suostu antamaan henkilötunnustasi, meillä on oikeus olla palvelematta sinua tai lisäämme palvelun hintaan arvonlisäveron (24 %) ja jätämme potilaskirjaukset tekemättä.

Kaikki Suomessa valmistuneet hierojat ovat ammattinimikkeeltään Koulutettuja hierojia. Se on nimike jonka  vain Valvira voi myöntää opiskelijalle kun hän on suorittanut tutkinnon vaatimat näyttötutkinnot hyväksytysti läpi. Urheiluhieroja –nimikettä saa käyttää kuka vain, vaikka ei olisi päivääkään opiskellut hierojaksi tai suorittanut Koulutetun hierojan nimikkeen vaatimia näyttötutkintoja. Kouluja käymättömällä hierojalla ei myöskään ole lain vaatimia vakuutuksia, joten olethan tarkkana että käyt vain Koulutetulla hierojalla niin tiedät olevasi osaavissa käsissä! Hierojasi oikeudet voit tarkistaa kätevästi JulkiTerhikistä

Koulutetut hierojat monesti jatkokouluttavat itseään erilaisin jatkokoulutuksin, esimerkiksi erikoistumalla odottaviin äiteihin, vauvoihin, lihaskalvo – eli fascia – tekniikoihin tai urheilijan lihashuoltoon. Jatkokoulutukset eivät anna tekijälle uutta ammattinimikettä, vaan ainoastaan teoreettista sekä käytännöllistä lisäoppia.

Pukeudu rentoihin ja lämpimiin vaatteisiin, jotka on helppo pukea päälle hieronnan jälkeen. Valitse päällesi myös mukavat alusvaatteet, jossa tunnet itsesi mukavaksi. Hieroja suorittaa alkuhaastattelun jälkeen ns. ’ryhtitutkimuksen’ jossa seisot alusvaatteisillasi. Tutkimuksen jälkeen pääset hierontapöydälle ja hieroja peittelee sinut pyyhkeellä.

Ethän tule hierontaan jos olet flunssainen, päihtynyt/krapulassa, kärsit ihosairaudesta, jota hieronta pahentaa, sinulla on veritulppa, infarkti, syöpä, tai akuutti trauma. Mikäli olet parantunut syövästä, sinulla on aktiivista hoitoa vaativa sydänvika, kärsinyt aivoinfarktista, vaikea-asteinen kohtausoireinen epilepsia tai olet raskauden ensimmäisellä kolmanneksella niin keskustele lääkärisi kanssa hierontaan tulosta.

Huomioithan, että hieronnan jälkeen saatat kärsiä erilaisista hoitoreaktioista, joita ovat mm. lihasten aristus, ihoarkuus, huimaus, orastava päänsärky, väsymys sekä mahdollinen pahoinvointi. Oireet ovat yksilöllisiä eivätkä kaikki niitä saa, oireiden kesto on myös yksilöllistä, useimmiten vuorokaudesta kahteen.
 
Tärkeää on muistaa hieronnan jälkeen juoda vettä muutama lasillinen normaalia enemmän sekä välttää raskasta liikuntaa. Kevyttä ulkoilua voit harrastaa vointiasi kuunnellen.

Mikäli sairastut ennen hierontaa, peruthan aikasin mahdollisimman pian! Muussa tapauksessa peruthan/siirräthän aikasi viimeistään vuorokautta (24h) ennen aikaasi. Peruuttamattomasta ajasta perimme hinnaston mukaisen maksun. Peruutukset sähköpostitse [email protected]

30 min

Klassinen tai urheiluhieronta
48
  •  

45 min

Klassinen tai urheiluhieronta
59
  •  

60 min

Klassinen tai urheiluhieronta
69
  •  

90 min

Klassinen tai urheiluhieronta
98
  •  

Lue lisää meistä

Ivana

Fysioterapeutti
Koulutettu Hieroja

Annika

Koulutettu Hieroja

Joonas

Osteopaatti
Koulutettu Hieroja

Laura

Koulutettu Hieroja

Terhi

Koulutettu Hieroja
Personal Trainer

Marjaana

Osteopaatti
Koulutettu hieroja

Henri

Osteopaatti
Koulutettu hieroja